info materiaal

Verdiep je Kennis over Unidentified Anomalous Phenomena; waar leren en ontdekken samenkomen.

Welkom op de Info Materiaal pagina van UAP Coalitie Nederland. Hier vind je een uitgebreide verzameling van informatieve bronnen en materialen met betrekking tot Unidentified Anomalous Phenomena (UAP). Ons doel is om een waardevolle hub te bieden voor iedereen die meer wil begrijpen over UAP, of je nu nieuwsgierig bent naar recente ontwikkelingen, historische waarnemingen, of wetenschappelijke benaderingen van dit intrigerende fenomeen.

Voor Zowel Beginners als Experts:
Of je nu net pas hebt gehoord over Unidentified Anomalous Phenomena of een doorgewinterde onderzoeker bent, ons info materiaal is ontworpen om een breed scala aan informatie te bieden en tegemoet te komen aan diverse niveaus van interesse.
Ontdek, leer en blijf op de hoogte van de laatste inzichten over UAP en duik in de fascinerende wereld van Unidentified Anomalous Phenomena.
Meer informatie:

Al sinds de jaren ’40, en mogelijk nog veel langer, worden wereldwijd onverklaarbare verschijnselen waargenomen, die Unidentified Anomalous Phenomena (UAP) worden genoemd (vroeger Unidentified Flying Objects, UFO’s).

Er worden steeds meer bewijzen verzameld, op basis van een breed scala van instrumentele waarnemingen (zoals satelliet, infrarood, radar, foto’s en video’s) en visuele waarnemingen, door getrainde waarnemers (o.a. piloten, militairen, vliegveld personeel, wetenschappers) en burgers.

Er zijn bijna-botsingen met militaire of commerciële vliegtuigen gerapporteerd. Bij militaire vliegvelden met opslagen van nucleaire wapens en bij nucleaire installaties zijn vele waarnemingen gedaan. Vele piloten en militairen zijn de laatste jaren met hun waarnemingen naar buiten getreden.

Sommige waarnemingen kunnen worden verklaard, zoals hier wordt uitgelegd, en zijn bijvoorbeeld vliegtuigen, drones, satellieten, planeten, meteoren, etc. Maar een klein deel (ongeveer 5%) blijft wetenschappelijk onverklaarbaar.

In Nederland bestaat er nog geen UAP meldpunt van de overheid. Wel is al sinds 2005 het UFO Meldpunt Nederland actief, dat zich voornamelijk richt op burgers en dat door vrijwilligers wordt beheerd. Hier worden waarnemingen gemeld, besproken en mogelijk verklaard. Veel achtergrondinformatie is te vinden bij UFO Zaken, een vrijwilligersorganisatie die serieuze aandacht nastreeft van wetenschap en media.

Informatie over UAP in de Verenigde Staten is te vinden in de UAP Guide, een vrijwilligersorganisatie die UAP bewustwording, onderzoek en transparantie nastreeft.

Ons YouTube kanaal bevat veel video’s en documentaires over UAP, waaronder getuigenissen van piloten en andere professionals. Het USS Nimitz vliegdekschip incident (2004) is een goed voorbeeld dat uitgebreid is onderzocht. In Nederland is de UFO van Soesterberg (1979), een bekende waarneming die plaatsvond op de militaire vliegbasis van Soesterberg.