WAT ZIJN UAP

Unidentified Anomalous Phenomena (UAP) zijn objecten of verschijnselen die niet kunnen worden geïdentificeerd of verklaard door militaire of civiele autoriteiten. Dit betekent dat de oorsprong of aard van deze objecten of verschijnselen onbekend is en niet kan worden verklaart met de huidige wetenschappelijke kennis.
Er zijn vele theorieën over de oorsprong van UAP, variërend van natuurlijke verschijnselen tot technologieën die nog niet bekend zijn bij het grote publiek.
Hoewel er veel geruchten en verhalen zijn over UAP, is er tot nu toe geen wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat deze verschijnselen afkomstig zijn van niet-natuurlijke bronnen.
Er zijn echter een groeiend aantal landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Brazilië, Chili, Rusland en China die onderzoek doen naar UAP en daarbij data verzamelen om deze fenomenen te begrijpen.

Ook voor Nederland en de Europese Unie is het belangrijk om onderzoek te doen naar Unidentified Anomalous Phenomena, aangezien dit kan leiden tot een verbeterde veiligheid en beveiliging van het luchtruim boven Nederland en de Europese Unie. Bovendien kan onderzoek leiden tot technologische innovaties en economische groei.