Het Team

Welkom bij het team van UAP Coalitie Nederland. Wij zijn een groep enthousiaste en gemotiveerde professionals die belangeloos werken aan projecten en initiatieven die gericht zijn op het behalen van de gestelde doelen van de organisatie.

Ons team bestaat uit leden met verschillende achtergronden en expertisegebieden. Wij zijn altijd op zoek naar manieren om de impact te vergroten en om een positief verschil te maken in de wereld van professionals, die te maken hebben (gehad) met Unidentified Anomalous Phenomena.

We zijn trots op wat wij tot nu toe hebben bereikt en zijn ervan overtuigd dat wij nog veel meer kunnen bereiken met de steun van vrijwilligers en professionals. Als je interesse hebt om te helpen bij het realiseren van de doelen, of als je meer wil weten over ons, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken ernaar uit om met je samen te werken.

Joachim
Joachim Oprichter - Voorzitter
Joachim is de oprichter en voorzitter van UAP Coalitie Nederland. Hij is een ex-ondernemer met meer dan 20 jaar ervaring in het bestuur van organisaties. Hij is altijd op zoek naar manieren om bij te dragen aan een betere wereld en is ervan overtuigd dat iedereen de kracht heeft om positieve verandering te bewerkstelligen. Hij is enthousiast om zijn kennis en ervaring te delen en bij te dragen aan de te realiseren doelen. In 2008 ontving hij de Golden Lifesaver Award en in 2016 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
André
André Penningmeester
André is binnen het bestuur actief als penningmeester. Hij is een chemisch ingenieur met een master in waterkwaliteit. Hij heeft gewerkt bij een Nederlands ingenieursbureau en het Europees Milieu Agentschap, een EU-instelling. Hier hield hij zich bezig met advisering van nationale overheden en de Europese Commissie over luchtverontreiniging, klimaat en energie. Hij heeft diepgaande kennis en ervaring over gebruik van data en wetenschappelijke informatie in beleid. Deze expertise wil hij graag gebruiken om de doelen van de Coalitie te ondersteunen.
Bram
Bram Secretaris
Bram is binnen het bestuur actief als secretaris. Hij is grafisch vormgever en afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Naast zijn vaste baan doet hij aan vrijwilligerswerk en is hij al 30 jaar ambassadeur voor het bespreekbaar maken van het UAP onderwerp. In 2005 richtte hij UFO Meldpunt Nederland op en in 2023 ronde hij de eerste Nederlandse UAP gerelateerde documentaire af. Bram heeft door deze ervaring een unieke kennis van het onderwerp.
Rejane
Rejane CAMS
Rejane is een advocaat met een achtergrond in fiscale wetgeving. Ze heeft haar Master International Law behaald in Brazilië. In Nederland heeft zij zich gespecialiseerd in financiële criminaliteit. Haar kennis van wetgeving en haar ervaring als advocaat, wil zij graag inzetten voor het behalen van de doelen.
Chiel
Chiel Schoolmaatschappelijk werker
Chiel heeft een brede maatschappelijke achtergrond en ruim 17 jaar ervaring binnen het sociaal domein en het onderwijs. Zijn Bachelor of Education behaalde hij aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waarmee hij zich specialiseerde in Pedagogiek en het docentschap. In 2024 voltooit hij de module Arbeid en Gezondheid aan het NTI, wat zijn competenties uitbreidt naar het welzijn van individuen in verschillende situaties. Zijn streven naar een holistische benadering weerspiegelt zich in zijn toewijding om niet alleen kennis over te dragen, maar ook om een positieve invloed uit te oefenen op het welzijn van anderen. Zijn voortdurende inzet voor groei en ontwikkeling drijft hem om bij te dragen aan de doelstellingen van de Coalitie.
Tony
Tony GZ-psycholoog en behandelcoördinator
Tony is een ervaren en veelzijdige GZ-psycholoog en behandelcoördinator met meer dan 12 jaar expertise in zowel de klinische als ambulante geestelijke gezondheidszorg. Zijn passie voor het vak wordt weerspiegeld in zijn toewijding aan het bieden van hoogwaardige zorg en begeleiding aan individuen. Naast zijn werk zet Tony zich in als reservist bij het Ministerie van Defensie. Zijn dienstbaarheid aan Nederland weerspiegelt zijn sterke toewijding aan het welzijn van anderen. Tony heeft een Master of Science in Psychologie en een pre-master in Theologie en religiewetenschappen.

Ambassadeurs

Christiaan
Christiaan Piloot
Christiaan is een commercieel piloot met twintig jaar vliegervaring en op dit moment gezagvoerder op de Boeing 747. Zijn liefde voor de luchtvaart begon al op jonge leeftijd. Hij behaalde zijn privévliegbrevet (PPL) zelfs vóór zijn 18e verjaardag. Naast zijn vliegvaardigheden heeft Christiaan ook een passie voor fotografie. Hij combineert zijn twee grote interesses door indrukwekkende beelden vast te leggen tijdens zijn vluchten. Christiaan hecht buitengewoon veel belang aan het onderwerp Flight Safety, en daarom heeft hij ervoor gekozen om als ambassadeur betrokken te zijn.
Nick
Nick Veteraan
Nick is een professionele en ervaren veteraan met 17 jaar dienst in de krijgsmacht. Hij heeft gediend in de Luchtmobiele Brigade en heeft tijdens zijn diensttijd diverse operationele inzetten meegemaakt. Hij heeft een passie voor het trainen en begeleiden van mensen en deelt graag zijn kennis en ervaring om anderen te helpen groeien en ontwikkelen. Dankzij zijn achtergrond in de krijgsmacht heeft Nick een sterk ontwikkelde focus op teamwork, veiligheid en discipline, wat hem een waardevolle aanwinst maakt.
Tako
Tako Piloot
Tako is een ervaren piloot met meer dan 25 jaar ervaring in de burgerluchtvaart. Hij heeft op verschillende vliegtuigen gevlogen en heeft uitgebreide kennis van verschillende aspecten van de luchtvaart, waaronder veiligheid, navigatie en meteorologie. Zijn passie voor de luchtvaart heeft hem gemotiveerd om zich aan te sluiten bij UAP Coalitie Nederland als ambassadeur en zet zich op die manier in voor het behalen van de doelen.